Poprzedni temat :: Następny temat
Strona główna bardzo wolno się otwiera
Autor Wiadomość
Witek W. 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 146
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-12, 16:41   Strona główna bardzo wolno się otwiera

Dzień dobry
Nie wiem, może tylko ja tak mam.
Od pewnego czasu strona główna forum otwiera się jak nomen omen ślimak jakiś ;-)
Trwa to chyba ponad 20 sekund :-(
Na początku widać tylko część ramki, m.in. właśnie "Pomoc techniczną" ;-)
Dopiero po tych kilkudziesięciu sekundach, jak ktoś się nie zniechęci, może zobaczyć całość.
Potem poruszanie się po tematach jest już OK, ale każdy powrót do strony głównej to znów długie oczekiwanie.
Czy tak musi być?
Ciekaw jestem, czy ktoś jeszcze to zaobserwował, a jeśli tak, to co zrobić, żeby było normalnie, tak jak kiedyś?
Pozdrawiam
W.
_________________
http://kuszacydokwadratu.blogspot.com/
https://500px.com/wwiszniewski
UL - Med-El Sonata: 03.10.2012 / Med-El Opus 2: 26.11.2012 / Med-El Duet 2: 24.12.2012
UP - Oticon Go Pro
 
     


Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:
Wysłany: 2013-11-12, 17:35   

mam dokładnie tak samo..
 
     
mirek 

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 16 Lip 2007
Posty: 428
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-11-12, 17:44   

A na jakich przeglądarkach działacie?
FF 25.0 - zero problemu mimo nie najlepszego łącza internetowego.
_________________
ESPrit 3G, maj 2005. Od grudnia 2010 Freedom.
 
     
Ela 


Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 14 Mar 2010
Posty: 294
Wysłany: 2013-11-12, 18:05   

U mnie otworzyła się normalnie bez problemów. Mam internet explorer.

[ Dodano: 2013-11-12, 18:17 ]
Dlaczego po lewej stronie u mnie jest zielony ludzik? Co to oznacza?
 
     
Witek W. 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 146
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-12, 18:26   

Mirek, też mam FF 25.0 i szybkie łącze, a jednak przy powrocie do strony głównej jest jw. + niekiedy napis "Ładowanie strony... proszę czekać".
To czekam ;-)
_________________
http://kuszacydokwadratu.blogspot.com/
https://500px.com/wwiszniewski
UL - Med-El Sonata: 03.10.2012 / Med-El Opus 2: 26.11.2012 / Med-El Duet 2: 24.12.2012
UP - Oticon Go Pro
 
     
Rzeszowianin 
You'll Never walk alone

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 330
Skąd: Girona - ESP
Wysłany: 2013-11-12, 18:54   

Ja nie mam z tym problemow . Chodzi bardzo dobrze . Witek moze usun cookies ? ...
_________________
UL: Nucleus Freedom (aktywacja 18 kwietnia 2011)
UP: Nucleus 6 (aktywacja 27 grudnia 2013)
----------------------------------------------------------
Usted nunca caminaba solo ... con tal que tus sueños se hicieron añicos ... Nunca el mismo
 
 
     
mirek 

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 16 Lip 2007
Posty: 428
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-11-12, 18:57   

Witek, spróbuj wyczyścić ciastka.
Ewentualnie w ogóle trochę posprzątaj, na przykład CCleaner czy coś podobnego.
Ela napisał/a:
Dlaczego po lewej stronie u mnie jest zielony ludzik? Co to oznacza?


Ten Marsjanin, plus opis do niego, oznacza, że w danej chwili jesteś zalogowana na Forum.
_________________
ESPrit 3G, maj 2005. Od grudnia 2010 Freedom.
 
     
Witek W. 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 146
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-12, 20:46   

Mirek, ciastka uprzątnięte, CCleaner ma u mnie regularny etat, a strona główna się mnie chyba wstydzi ;-)
W sumie nie jest to jakiś istotny problem, przywyknę :-)
_________________
http://kuszacydokwadratu.blogspot.com/
https://500px.com/wwiszniewski
UL - Med-El Sonata: 03.10.2012 / Med-El Opus 2: 26.11.2012 / Med-El Duet 2: 24.12.2012
UP - Oticon Go Pro
 
     
Opus 2 
ela2

Dołączyła: 22 Cze 2010
Posty: 78
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2013-11-12, 22:26   

Witek ja też mam FF 25.0.Miałam ten sam problem,ale nic nie robiłam i ostatnio samo się naprawiło.Byłam po prostu cierpliwa i spokojnie czekałam na otworzenie strony.
Mam program antywirusa ESET NOD32 i zeskanowałam komputer.Okazało się że był koń trojański,ale został wyleczony.Te konie trojańskie infekują mi komputer wtedy,gdy są moje wnuki i grają w gry na moim komputerze.Może to było przyczyną.Dobrze ,że mam ochronę komputera.
_________________
ela2
 
     
Witek W. 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 146
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-13, 11:35   

Ela2, nie mam wnuków i nie mam trojanów.
A jednak zazdroszczę Ci wnuków :-)
Pozdrawiam W.
_________________
http://kuszacydokwadratu.blogspot.com/
https://500px.com/wwiszniewski
UL - Med-El Sonata: 03.10.2012 / Med-El Opus 2: 26.11.2012 / Med-El Duet 2: 24.12.2012
UP - Oticon Go Pro
 
     
Monika.Bombol 
Administrator


Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 01 Gru 2006
Posty: 26
Wysłany: 2014-01-27, 08:57   

Witam,

Czy problem jest wciąż aktualny?
Forum jest na bardzo ubogim w dodatki skrypcie, więc powinno otwierać bardzo szybko u każdego. Do tego zupełnie wciąż pozbawione jest grafiki... a swoją drogą można by z tym coś zrobić w końcu, by było przyjemniejsze dla oka :)
 
     
Witek W. 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 146
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-27, 11:09   

Dzień dobry :-)
Tak, cały czas jest tak samo.
Zauważyłem, że w lewym dolnym rogu ekranu widoczny jest wtedy napis:
"Oczekiwanie na log3.countomat.com" :?:
Przyszło mi do głowy, że może mój antywirus opóźnia start głównej strony forum, "obwąchując" ten licznik (czy co to tam jest).
Z innymi portalami, forami itp. nie mam takich problemów.
Pozdrawiam W.
_________________
http://kuszacydokwadratu.blogspot.com/
https://500px.com/wwiszniewski
UL - Med-El Sonata: 03.10.2012 / Med-El Opus 2: 26.11.2012 / Med-El Duet 2: 24.12.2012
UP - Oticon Go Pro
 
     
Rzeszowianin 
You'll Never walk alone

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 330
Skąd: Girona - ESP
Wysłany: 2014-01-27, 11:21   

Witek niewiem o co Ci chodzi bo mi forum laduje bardzo szybko nawet na telefonie komorkowym . Sprobuj moze usunac cookies albo zmien przegladarke ...
_________________
UL: Nucleus Freedom (aktywacja 18 kwietnia 2011)
UP: Nucleus 6 (aktywacja 27 grudnia 2013)
----------------------------------------------------------
Usted nunca caminaba solo ... con tal que tus sueños se hicieron añicos ... Nunca el mismo
 
 
     
mirek 

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 16 Lip 2007
Posty: 428
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2014-01-27, 16:08   

Nie ma żadnych problemów z forum.
Musi być coś u Ciebie.
Przeskanuj wszystko Malwarebytes Anti-Malware oraz AdwCleaner. Nie instaluj dodatku do Adw, jeśli Ci zaproponuje.
Ewentualnie przed uruchomieniem forum wyłącz program antywirusowy. Pewnie Avast albo AVG. ;)


________________
Cytat:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13

Cytat:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10

Cytat:
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10
_________________
ESPrit 3G, maj 2005. Od grudnia 2010 Freedom.
 
     
Witek W. 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 146
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-27, 20:50   

Kuba, Mirek, dziękuję :-)
U mnie jest wszystko OK i wszędzie hula aż miło. Tylko tu jakby w smołę wpadło i tylko strona główna.
Sprawdziłem z innego komputera w domu i przy użyciu innej przeglądarki, tak samo trzeba czekać.
Jedyne, co mi jeszcze przychodzi do głowy, to jakieś "opory" po stronie mojego dostawcy internetu (MultiMedia).
W sumie nie jest to przesadnie ważne, da się wytrzymać.
Pozdrawiam W.
_________________
http://kuszacydokwadratu.blogspot.com/
https://500px.com/wwiszniewski
UL - Med-El Sonata: 03.10.2012 / Med-El Opus 2: 26.11.2012 / Med-El Duet 2: 24.12.2012
UP - Oticon Go Pro
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Ładowanie strony... proszę czekać!
Template junglebook v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne fixing Program do sklepu
Strona wygenerowana w 0,053 sekundy. Zapytań do SQL: 8