Poprzedni temat :: Następny temat
Próby logowania na konto
Autor Wiadomość
Monika.Bombol 
Administrator


Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 01 Gru 2006
Posty: 26
Wysłany: 2011-01-31, 10:44   

U mnie próby 'włamania się' na konto ustały w ostatnich dniach, czy u Państwa jest podobnie? Nadal nie jestem do końca przekonana, czy oby to jakiś człowiek, a nie automat sieciowy, próbował sobie żarty robić, gdyby mu się udało przejąć konto aktywnego użytkownika odgadując hasło. Bądź czerpał niewyjaśnioną przyjemność z czasowego blokowania nam kont (na szczęście dla administratora to niewielki problem), różne elementy po sieci się kręcą... niestety.
 
     
mirek 

Pomógł: 16 razy
Dołączył: 16 Lip 2007
Posty: 428
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2011-01-31, 12:00   

Zapewniam Pani Moniko, że obie Pani wersje są prawdziwe. :)
Zatem człowiek, oczywiście, tylko za pomocą automatów. Problem dotyczy wielu portali, nie tylko naszego.
A problem ustał, bo po prostu albo nie znalazł kont/haseł mu przydatnych, albo odwrotnie - wyszukał, więc po co ma darmową robotę nadal tu uskuteczniać. Szuka gdzie indziej.
_________________
ESPrit 3G, maj 2005. Od grudnia 2010 Freedom.
 
     
Monika.Bombol 
Administrator


Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 01 Gru 2006
Posty: 26
Wysłany: 2011-02-14, 12:36   

Jako, ze roboty się nie poddawały dłuższy czas, poszperałam trochę w sieci i zainstalowałam skrypt mający na celu zwalczanie tych gadzin, próbujących się dostać na nasze konto. Okazuje się, że roboty te pojawiły się z początkiem roku i nie byliśmy osamotnieni w problemie. Powstał skrypt, osoby które go zainstalowały nie narzekają. Miejmy nadzieje, że i un nas się sprawdzi :) Prosze o sygnały o wszelkich próbach włamania się na konta.
 
     
Ela 


Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 14 Mar 2010
Posty: 294
Wysłany: 2011-02-24, 19:13   

O rany do dziś nie mogłam zalogować się. To było trudniejsze ode mnie. Nigdy nie ponawiam próby po raz trzeci a do dziś miałam blokadę. Nie rozumiem już tego :( Ale wreszcie udało mi się i informuję że właśnie teraz weszłam na forum. ;-)
 
     
Agg 

Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 09 Cze 2007
Posty: 167
Wysłany: 2011-03-01, 15:29   

A ja się nie mogę zalogować z domu - już po jednej próbie wyskakuje mi komunikat, że zablokowane. Podejrzewam, że jest blokada na całego operatora - pech, że mam w domu internet z Play i w związku z tym zmienne IP.
_________________
http://ci.hell.pl/
UL: Nucleus Freedom od marca 2007
UP: ok. 90-100 dB, Widex P38
 
     
Monika.Bombol 
Administrator


Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 01 Gru 2006
Posty: 26
Wysłany: 2011-07-31, 12:07   

Agg, takowej blokady nie ma, tymbardziej przy zmiennym IP powinnas ominac ewentualne blokady. Obstawialabym bardziej iz w domu w przegladarce zostala oznaczona strona forum jako niebezpieczna czy czy poblokowane jakies skrypty ktore uruchamiane sa podczas logowania. Moze pliki cookie?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Ładowanie strony... proszę czekać!
Template junglebook v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne fixing Program do sklepu
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 8