Wysłany: 2012-05-09, 12:36 Ktotomowi.pl - rehabilitacja słuchu i mowy u dzieci
Witam!
Piszę, ponieważ chciałabym Wam polecić stronę, przy której współpracuję, a która może być przydatna w domowej rehabilitacji dzieci z niedosłuchem.
Ktotomowi.pl to interaktywne ćwiczenia słuchowe, które mogą być wsparciem dla terapii logopedycznej u dzieci posiadających implant lub aparat słuchowy.
Całość składa się z atrakcyjnych animacji, zdjęć, no i oczywiście dźwięków.
Serwis do końca maja udostępniamy całkowicie za darmo, także zachęcamy wszystkich do przetestowania.
Ponieważ jest to forum dyskusyjne, bardzo chętnie wysłuchamy też uwag na temat naszej aplikacji, a także odpowiemy na wszelkie pytania.
Pozdrawiam serdecznie!
_________________ www.ktotomowi.pl - interaktywne ćwiczenia słuchowe, rehabilitacja słuchu i mowy u dzieci.
Wysłany: 2012-11-14, 12:55
Witam
Bardzo fajna strona, oplata za pełny dostep wynosi 29 zl /m ale warto strona posiada ogromny zestaw ćwiczeń.
Polecam również gre kompurterowa pt oto worlds. Pozwala dziecku na zabawe dzwiekami w roznych miejscach np dom zoo ulica itp. Postaram sie zorganizawac link do strony z mozliwoscia pobrania.
Witam,
bardzo fajna strona, bogata w ładne i dokładne zdjęcia, dobry dźwięk i ciekawe animacje.
Polecam rodzicom małych dzieci z niedosłuchem, dzięki temu programowi można doskonale wzbogacić słownictwo malucha, możliwość ćwiczenia na komputerze jest ciekawą alternatywą dla żmudnych ćwiczeń logopedycznych. Polecam, warto z niej skorzystać :))
Poleciłam tę stronę szkolnemu logopedzie, bo wiem, ze kilka osób w kasie mojego synka ma problemy właśnie z wadą wymowy. Pani logopeda zapoznała się z materiałem, który jest dostępny na stronie i dostał bardzo pozytywną opinię. Zobaczymy za kilka miesięcy, kiedy zaobserwujemy efekty ćwiczeń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum